Nytt løft for Skjervestua

Skjervestua får en solid ansiktsløfting sommeren 2022. Til venstre er det satt inn en ny verandadør, og vi har fått nytt, sidehengslet kjøkkenvindu.

Helt fra sent på våren og videre utover denne forsommeren har flittige hender vært i sving på Skjervestua. Når alt er ferdig, vil våre mange gjester få enda bedre fasiliteter, og de frivillige vil få et mye bedre tilpasset sted å være vertskap for.

Denne første dagen i juli er det gulvlegging det handler om. Det skal bli nytt gulv i kjøkkenet og alle publikumsrom, bortsett fra på badet. Før vi kom så langt som til å legge gulv, har det vært gjennomført en stor malejobb på alle vegger og tak.

Leif Berg (t.v.) og Hans Morstad legger nytt gulv i hovedstua

Skjervestua har også fått et nytt rom. Vi har rigget om et tidligere soverom til en liten stue, som vi kaller «Marte-kammerset». Tidligere garderobeskap er tatt ut og erstattet med en fin brisk. Det vil være god sitteplass til 10-12 personer der inne. I den store stua er parafinovnen fjernet for å frigjøre mer sitteplass til gjester.

«Marte-kammerset» er blitt en flott utvidelse av tilbudet på Skjervestua

Kjøkkenet er et større prosjekt. Der er allerede husmorvinduet skiftet ut og vi har satt inn et sidehengslet i stedet. Det åpner muligheter for direkte uteservering. Det gamle husmorvinduet har forresten fått seg ny jobb i skutergarasjen. Lysåpningen mot stua er utvidet til nesten det dobbelte, slik at vi kan ha en skikkelig serveringsdisk. Nå venter vi bare på å få levert ny kjøkkeninnredning og legge nytt gulv.

Bak kulissene er det også gjort endringer. Vi har laget til et lagerrom med skikkelige lagerhyller, slik at plassen blir utnyttet best mulig. Alt i alt vil dette sikre gode betingelser for oss alle i årene som kommer. Vi gleder oss til å få besøk.