Skjerva 7 Summits

Skjerva 7 Summits

Bli med over de sju blåner – guidet av Skjerva løypelag

«Seven Summits» er de høyeste fjellene på hvert av de sju kontinentene. Å bestige alle sju regnes som en bragd innen fjellsport. Skjerva 7 Summits er nesten det samme. Å bestige alle sju på samme dag regnes neppe som en bragd innen fjellsport, men det imponerer oss i Skjerva løypelag. Skikkelig!

LØRDAG 26. AUGUST
På grunn av et veldig dårlig værvarsel med kraftig regn både fredag og lørdag, ser vi oss nødt til å avlyse 7 Summits i år. 

Vi i arrangementskomiteen synes ansvaret blir for stort å sende deltakere inn i et veldig vått/sleipt terreng og Skardbrennsvegen inn i løypa er også stengt pga flom. Dette ville gjort evt evakuering vanskelig og drikkestasjon i Midtdala måtte droppes. Dere deltakere fortjener også bedre forhold til denne fantastiske utsiktsturen. 

Deltakere som har betalt påmelding får selvsagt refundert beløpet de nærmeste dagene. 

Løypa er veldig godt merket nå med maling, så ønsker noen å gå 7 summits eller evt Vesle-Summits kan selvsagt dette gjøres på eget ansvar. Stikartet er tilgjengelig på våre nettsider: Kart – Skjerva løypelag

Skjervestua er også åpen for servering hele helga. 


Vi beklager dette men været rår vi ikke over, og dere er velkommen igjen neste år. 
Med vennlig hilsen Skjerva løypelag.

INFORMASJON

Skjerva 7 Summits er en 18 km gåtur med guide, over sju flotte åstopper. Turen er nokså krevende, vi anslår at turen tar 6-8 timer inkludert pauser. Den totale høydeforskjellen på hele runden er 800 meter. Start og mål for turen er ved Skjervestua.

Flere deler av turen vil gå utenfor oppgåtte eller oppmerkete stier, men guider fra Skjerva løypelag har full kontroll på navigasjonen. De er som brevduer.

Maksimalt antall deltakere er 200 personer, som igjen vil bli delt opp i puljer på inntil 20 personer – med hver sin guide. For å tilfredsstille helsemyndighetenes krav til arrangementer, må vi be alle som melder seg på Skjerva 7 Summits å oppgi navn på alle som skal være med på turen. Dette gjør du enkelt ved å legge til en kommentar til bestillingen på VIPPS.

Turen inkluderer også en hyggelig stopp midtveis i Midtdala, der representanter for vår trivselsgruppe står klare til å høre hvordan turen har vært så langt. I Midtdala får du påfyll av vann. Der har vi også åpen kiosk med salg av brus, boller og sjokolade.

Skjerva 7 Summits må avlyses

På grunn av et veldig dårlig værvarsel med kraftig regn både fredag og lørdag, ser vi oss nødt til å avlyse 7 Summits i år. Vi i arrangementskomiteen synes ansvaret blir for stort å sende deltakere inn i et veldig vått/sleipt terreng og Skardbrennsvegen inn i løypa er også stengt pga flom. Dette ville gjort…

Fortsett å lese

Drømme-Summits

Det ble fantastiske rammer rundt den andre utgaven av Skjerva 7 Summits, med strålende sol og sommertemperatur. Rundt 170 påmeldte deltakere sørget for en solid deltakerrekord, og for et meget hyggelig samvær på tur. Nytt av året var «Skjerva Vesle-Summits», en tur på 7,5 km, og det var overraskende mange som meldte seg på den…

Fortsett å lese

Godt skodd til 7 Summits

Vi er så heldige at Anne Katrine Svingheim også i år setter opp en salgsbod på Skjerva sag til Skjerva 7 Summits. Der vil «Svingheim Aktiv» kjøre gode tilbud på blant annet La Sportiva skotøy og Bridgedale sokker. Det var flere som startet turen i fjor nyskodd, og vi tenker at det kan være lurt…

Fortsett å lese

Turbeskrivelser

Skjerva 7 Summits (18 km)

Denne fotturen tar deg over 7 flotte topper i området nord for Skjerva. Turen er blåmerket, og kan gås begge veier

Kartet er også tilgjengelig gjennom denne lenken. Vi anbefaler å ha Google Maps-applikasjonen på mobilen

Skjerva Vesle-Summits (7,5 km)

Turen kan gås begge veier, men vi anbefaler å gå den med klokka. Det gir etter vår mening den beste dramaturgien

Kartet er også tilgjengelig gjennom denne lenken. Vi anbefaler å ha Google Maps-applikasjonen på mobilen