Skjerveknatten er åpnet for sesongen

Dugnadsgjengen tar en liten pause midt i Nordtraversen

Signaturløypa til Skjerva løypelag ble i år åpnet på rekordtid. Kombinasjonen mange folk og mye snø, gjorde at det var enklere å bygge en hylle gjennom Nordtraversen enn det har vært de foregående sesongene.

FØR/ETTER: Det er ganske mye som må gjøres for å tilrettelegge Nordtraversen, men både vi og de besøkende er enige i at det er det verdt

Nå venter vi på flere kuldegrader, slik at vi kan begynne med slodding av traséen. Det vil flate ut småkuler i terrenget og gjøre det lettere å gi gass nedover for skiløperne (for de som liker sånt). Turen opp til Knatten er også litt kortere i år. På grunn av skogsdrift i Skardbrennvegen, går løypa nå over Skjervenga og direkte opp til Sauebingen. Turen blir da redusert fra 6 km til 4,5 km, samtidig som man vil få noen helt nye utsiktspunkter underveis.

NY TRASÈ: Løypa går nå gjennom Skjervehagan, før den svinger til høyre og opp mot Skjervenga til Sauebingen og Skjerveknatten.

I sommer ble det også gjort utbedringer mellom Sauebingen og Helvetesmyra, og dette har virkelig hatt en positiv effekt på traséen. Spesielt har den lange hesteskosvingen rundt Helvetesmyra blitt en suksess.