Folkeliv og banerekord under Bjønnræva Åpen

Den innerste kjernen i tallikprosjektet, fra venstre Morten Albertsen, Bjørnar Rudsengen og Ole Gulbrand Rudsengen. Foto: Unni Brostigen

«Bjønnræva Åpen» fikk gleden av å få besøk av utrolige seksti deltakere, og ikke minst rørende mange godord om tallikbanen. Tross litt småhektiske forberedelser, ble dette en vellykket åpningsturnering for de fremmøtte. For de som har stått tettest på baneprosjektet, ble denne dagen en flott belønning for alle timene som har gått med til planlegging og gjennomføring av tallikbanen.

Det vanket blomst fra Lunner kommune, som takk for innsatsen

Turneringen førte til en ny banerekord, som det skal god klaff til å forbedre. Andreas Havnegjerde gikk like godt 13 kast under par på runden. Imponerende! Det var også flere som møtte banen vår for aller første gang under turneringen, og av disse var det også deltakere som prøvde diskgolf for første gang. En stor takk til dere som tok godt vare på nybegynnerne i skogen!

Banerating

Det høye antallet deltakere førte også til at den røde sløyfa ble registrert i ratingsystemet til diskgolfmetrix.com, med en banerating på 845. Enkelt forklart vil det si at hvis man spiller banen på par (60 kast), får man 845 poeng. Dette kan brukes som en mål på egen innsats, men gir også et godt bilde på vanskelighetsgraden til en bane. For eksempel har Varingskollen en rating på 880 (altså vanskeligere enn vår bane). Etter turneringen er ratingen blitt justert til 840. Man kan gå inn tabellen for vår bane og se hvor mange kast som skal til for å gå f. eks. en 750-runde eller en 900-runde.

Banerating pr. 17. oktober 2023: 67 kast (+7) gir en rating på 756, mens 54 kast (-6) må til for å nå 900 i rating på runden. Banerekorden fra Bjønnræva Åpen er på 47 kast, det vil si en rating på 995!