Siste flisdugnad over Skjervemoen?

Krafselaget venter i spenning på flislass nummer to

Den snøfattige vintersesongen avslørte noen utfordringer over Skjervemoen. Flisprosjektet sommeren 2020 fikk oss et godt stykke på vei, men nå var det på tide å etterfylle litt. Vi hadde fortsatt igjen flere mulige lass fra flishaugen vår, så i dag dro vi ut på nytt. Flisa hadde blitt litt mer gråbrun siden sist og luktet kanskje ikke som for to år siden, men den var i bunn og grunn like fin.

Målsettingen var å flislegge de stedene med størst ujevnheter, og det ble totalt kjørt ut fire fulle traktorlass før vi var fornøyde. Det er fortsatt ikke blitt helt perfekt over Skjervemoen, men det var heller aldri meningen. Med middels normalt snøfall skal dette bli helt fint.

På vei tilbake fra dugnad, på nylagt flis

Nytt av sesongen er at denne traséen er merket som trillesti i Marka-appen til Skiforeningen. Etter dagens dugnad kan man trolig oppgradere statusen til «sykkelsti». TIPS: Hvis man skulle få lyst til å sykle rundt Skjervevannet, anbefales det å først sykle inn Vikavegen på vestsiden og trille ned trillestien over Skjervedammen. Så tar man Skjervemoen på veien tilbake.