Rundtur med topptur på Liuberget

Rundtur Skjerva sag - Nordengen - Fløyta - Koperud - Wengen - Liuberget - Kalvedalen - Avalsjøen - Skjerva sag

LENGDE: ca. 20 KM

Start og mål for turen er på Skjerva sag. Hvis det er skarpt og ujevnt føre og kanskje litt lite snø, anbefales det at man går slik forslaget viser.

Turen starter fra Skjerva sag og går i første omgang vestover på isen og til lands ved Nordengen. Der krysser vi fylkesvegen og skal følge Skardbrennvegen opp 6-700 meter til Fløyta, hvor vi tar til venstre over Lunde bru og starter på stigningene mot Koperud.

Fra Koperud følger vi Skiforeningens løype sørover i kupert og lekent terreng et par kilometer, inntil vi skal rett opp brattbakken med det betegnende navnet «Wengen». Der er det ikke alltid man kommer opp med å gå fiskeben, man må kanskje tråkke på tvers eller ta den til fots hvis underlaget er isete. Vi runder toppen og kommer rett til løypekrysset for utsiktspunktet Liuberget. Til toppen er det bare 700 meter, og belønningen er en super utsikt.

Utsikten ned på Skjerva og Skjervetråkket

Vel nede på sørsiden av «Wengen» igjen, tar vi til venstre og følger traseen til Stormyra og videre ned mot Typografhjemmet. Her kan man forlenge turen med å krysse Brovollvegen og gå til Brovoll. Vi tar i stedet til venstre og følger Brovollvegen et kort stykke ned til Kalvedalskrysset. Vi tar igjen til venstre og nå følger en to kilometers nedkjøring til Avalsjøkalven.

Soloppgang i Kalvedalen

Vel nede ved Avalsjøkalven skal vi følge skogsbilvegen flatt langs Avalsjøen, før vi stiger opp Minnerstubakken og går i lett terreng mot Aklangen og langs Skjervevatnet tilbake til Skjerva sag.