Liuberget – en topp topptur på ski

Stolte førstegangsbestigere, fra venstre Jarle Jensen (Skiforeningen), Ole Gulbrand Rudsengen og Bjørnar Rudsengen

Sammen med Skiforeningen har vi i dag preparert oss til topps på Liuberget for aller første gang. Vi kan si med én gang at dette kommer til å bli et populært turmål, for denne utsikten er ikke hverdagskost i en skogsløype! Se turbeskrivelse for rundtur med start og mål på Skjerva sag. Fra utsikten mot Gaustadtoppen i sørvest følger vi fjellformasjonene nordover til de blir borte bak Randsberget. Herfra overtar et spektakulært skue over Skjervavassdraget, med Skjervetråkket i sentrum. Har man en sterk kikkert, kan man se inn vinduet og ned på benken og finne ut om det er igjen kanelsnurrer på Skjervestua.

Utsikten ned på Skjerva og Skjervetråkket

Arbeidet med traséen startet i sommer, da vi henvendte oss til Skiforeningen om et mulig samarbeid. Ikke lenge etterpå (vi snakker nesten timer) var det felles befaring, og det var ingen tvil: dette måtte vi få til! Vi har hatt et par rydd-og-rensk-dugnader i ettertid, og så startet den lange ventetida mens vi ventet på snøen, som typisk nok aldri ville komme denne sesongen.

Fra dugnaden 8. september. Skogen var stort sett tørr og fin, bortsett fra ett myrsøkk som lå 200m inn i traséen.

Så hva kan vi si om selve løypetraséen? Den er rundt 700 meter lang, og starter rett sør for «Wengen» i løypa Koperud – Brovoll. Løypa stiger i starten, så følger et flatere mellomparti før man kommer ut av skogen og inn på hogstflaten. Herfra knekker det opp igjen og så runder det av, og hvis man snur seg, kan man få den første utsikten vestover. Vi anbefaler å vente hvis man kan, det er morsomst. Løypa svinger så først til høyre, inn i det vi har kalt «halfpipen» og deretter opp til venstre og over en rygg. Nå er det bare sjarmøretappen igjen, og løypa går nå til høyre og så i en flat bue mot venstre tilbake og opp til selve toppunktet.

På kvelden ble det sloddet hele veien fra Skjerva til Koperud, bort til Wengen og opp til toppen

ALTERNATIVER

  • Start fra Brovoll utfartsparkering
  • Start fra Koperud
Vi fikk tatt et nattfoto under en flott stjernehimmel