Skjerva sag – Skjerveknatten

Strøken trasé langs Nordtraversen, like under toppen av Skjerveknatten. I bakgrunnen fra venstre: Våja, Skyten og Grøa

LENGDE: 12 km (tur-retur)

Turen går over Skjerva til Nordengen (eller gjennom Skjervehagan), og videre innover Skardbrennvegen til Hvalstikket. Fra Hvalstikket går turen opp Mannefallet og til høyre østover i helt ny trasé mot Sauebingen. Herfra stiger det jevnt og trutt i småkupert terreng opp til myrene sør for Helvete (!), før vi starter på siste stigningen mot Stormyra 660 m.o.h. Langs denne stigningen er det flere flotte utsiktspunkter i sørlig og vestlig retning. 

Fra Stormyra går vi enkelt bort til foten av Skjerveknatten. Den aller siste stigningen langs Nordtraversen er smal og i skrått terreng, men byr på flott utsikt ned på Våja, Skyten og Grøa før vi når toppen, 678 m.o.h. Følg med på Facebook – Skjerva løypelag vil annonsere servering på toppen på en utvalgt dag til vinteren.