Første løype over isen

Det er fine forhold på isen langs østsiden av Skjerva

Skjerva løypelag preparerer skiløyper over i alt fem vann, og som i fjor var det østsiden av Skjerva som ble preparert først. Isen har satt seg fint i år også, så vi håper på å få klargjort flere vann i løpet av juleferien. Løypa over Skjerva gir en enkel og rask forbindelse til traséen langs Aklangsvegen mot Avalsjøen og Brovoll, og så lenge det er litt lite snø på Skjervemoen, er denne ruta litt snillere mot kropp og skiutstyr.

Merking og preparering av vann er en oppgave som må utføres med tanke på sikkerhet. Ispigger og kasteline må alltid være med. I går ble traséen først kontrollert til fots, og istykkelsen målt i et sikksakkmønster på begge sider av den tenkte ruta. Denne gangen brukte vi elektrisk motorsag for å sjekke istykkelsen, etter tips fra løypebas Jarle Jensen i Skiforeningen. Det var en tidsbesparende løsning. Neste steg var å gå ruta tilbake for å hente skuter og slede, for så å kjøre raskt over til den andre siden. På veien tilbake med skuteren, stoppet vi for å sette merkepinner. Et snitt i kryss ned i stålisen med motorsaga, og man har et finfint feste.

Kjapp og effektiv måling av isstykkelse med elektrisk motorsag