Snøtransport på gamlemåten

Frode

Vi har veldig gode forhold på isen over Skjerva og på skogsbilvegen langs Aklangen til Avalsjøen og videre opp Kalvedalen til Brovollvegen. Men det har vært 50-60 meter med dårlige forhold mellom Skjervevatnet og snuplassen på Aklangsvegen, og det er plagsomt både for ivrige løypekjørere, skiløpere og prepareringsutstyret vårt. Det ble testet en løsning med snøfreser i romjula, men denne gangen valgte vi en annen taktikk. Vi fylte en presenning med snø, festet den til skuteren og slepte det hele inn i løypetraseen. Det tok et par forsøk å finpusse teknikken, men til slutt endte vi opp med noe som fungerte overraskende bra. Den snøen som lå på isen var riktignok veldig løs og sukkeraktig, men vi antar at den setter seg etter hvert.

Etter snøflytteaksjonen tok vi med oss to skutere og to slådder mot Brovoll. Det var på tide å renovere løypa, det var stedvis ganske hardt. Slåddene bet godt fra seg, så nå skal det være riktig så bra forhold sørover. Den midlertidige traseen opp Kalvedalen er nå kommet inn på iMarka-appen, og det vil sikkert bety at en større andel skiløpere vil ta turen fra utfartsparkeringen på Brovoll og gå mot Skjerva.

Strøkne forhold ved Avalsjøoset etter slådding og ny sporsetting
Tidligløypa mellom Skjerva sag og utfartsparkeringen på Brovoll er nå inne i Skiforeningens Turplanlegger og på iMarka-appen. Strekningen er like i overkant av 10 km én vei.