Vinteren somler seg i gang – nå er det endelig SKISPOR

Endelig! Ferske dobbeltspor langs Avalsjøen 4. juledag

Skutergruppa har trippet rundt med betydelig virketrang en god stund, men det har vært lite å ta seg til. Snøen har latt vente på seg, mens isen faktisk har vært bedre enn på lenge. Men vi har fått til litt av hvert i romjula likevel: I går ble det kvistmerket ferdig på vannene i nord, og det ble rapportert 35-40 cm stålis. Vi har «trassemåkt» snø 2. juledag, inn i den korte stikkveien mellom Skjervevatnet og Aklangsvegen, slik at det kunne passere en skuter og utstyr. Da fikk vi slåddet opp Aklangsvegen helt ned til Avalsjøkalven dagen etter. Vi var ute med kumatte der allerede 12. desember, og det hadde blitt hardt og fint i tiden som hadde gått.

Trassemåking ved sørenden av Skjervevatnet 2. juledag, for å komme over til Aklangsvegen med prepareringsutstyr

I dag kom det noen få centimeter med nysnø, så da ble Skjervemoen og Skjervehagan pakket. Der er det ikke bra nok til å gå på ski, men det vil bli raskere klart etter neste snøfall. Da snøværet ga seg, ble det for første gang denne sesongen hentet ut sporsetterutstyr. Nå er det to fine spor over Skjervevatnet og helt til Avalsjøen! I morgen begynner vi for alvor med området nord for Skjervetråkket, så alt i alt begynner det å bli et brukbart skitilbud inn mot nyttårshelgen.