Skjerva rundt til Storhaugen

Flott, og nå høyst tilgjengelig topptur på drøyt 7 km

Lengde: drøyt 7 km

Start og mål for turen er Skjerva sag. Turen kan absolutt gås begge veier, men for beskrivelsens skyld går vi MED sola.

Vi følger skiløypa over Skjervemoen ned til parkeringsplassen ved Skjervedammen. Der tar vi til høyre og går inn til dammen og krysser brua over restene av demningen. Fortsett rett frem og inn i skogen, og etter rundt hundre meter går det inn en sti til venstre. Den stien skal vi følge tvers over flere stikryss mens vi stiger oppover i lia. Akkurat nå er stikryssene merket med røde papirbånd, men selve stitråkket er godt synlig og traseen er nykvistet.

Stien kommer etter en snau kilometer (fra brua over dammen) ut på en fersk hogstflate og man ser Storhaugen Nordre («Sukkertoppen») rett sørover. Nyt utsikten, den er storslagen!

Fra Sukkertoppen går stien videre langs kanten av hogstflata og med et myrdrag på venstre hånd. Se etter kvisting, det er litt svakere stitråkk der inne. Etter kort tid ser man hovedtoppen, 594 m.o.h., og man bør absolutt ta seg en tur ut mot den vestre delen av høydedraget og kikke ned i bygda.

På veien ned igjen går det av en liten stikkveg mot venstre kort tid etter at man har passert stien mot Svarttjernet. Denne fører skrått ned til Vikavegen, og videre mot Oppdalslinna og Skjervetråkket.

Det lønner seg å rusle ut på den vestre delen av Storhaugen for utsiktens skyld
Fra «Sukkertoppen» ser man hele Skjerva-vassdraget og de aller fleste toppene nordover