Skjervenga inn på løypekartet

De nye løypetraséene (i rødt) gir flere spennende muligheter. Mellom løypekryss 7 og 22 er det 350 m, mens det er 200 m mellom kryss 22 og 23. Rosinen i pølsa er likevel 1,2 km ny trasé mellom løypekryss 22 og 21.

Vi leter fortsatt etter «latsida», den skal visstnok være god å ligge på. Inntil vi finner den, er det stadig nyheter på løypefronten. Vi har tidligere i sommer presentert den nye traséen mellom Fløyta og Skjervehagan. Den er nå ferdigstilt og venter på vinteren.

Dagens nyhet er en trasé på totalt 1,2 km, som kobler seg på Fløyta – Skjervehagan der traséen er på sitt høyeste. Derfra tar den av nordover noen få hundre meter til Skjervenga, før den svinger vestover på en flott, gammel kjerreveg. Dette er forresten samme kjerrevegen som vi bruker mellom Hvalstikket og Skjervenga under Skjerva 7 Summits. Etter hvert tar vi av fra kjerrevegen og dreier nordover og opp til et myrdrag som leder oss til et nytt løypekryss ved Sauebingen. Fra dette krysset kan man ta til venstre mot Breidtjernet og Øvervåja, men vi tipper at mange vil ta til høyre og ta fatt på de siste 2,2 kilometerne opp til Skjerveknatten!

Den nye traséen forkorter og forenkler turen opp til Skjerveknatten, det blir «bare» 5 km fra Skjerva sag, og man «tjener» høydemetre hele veien. Ned igjen blir det ekstra morsomt, da totalt 288 høydemeter skal fordeles på MANGE sletter og nedoverbakker.

Arbeidet med den nye traséen er langt på vei ferdig. Det mangler en del grensaging, men det håper vi på hjelp til ved en senere anledning…