Nye nettsider – uten www

Google Nettsteder har vært strålende de første to årene, men vedlikeholdet ble etter hvert for krevende

Da vi startet opp løypelaget var vi veldig raskt ute med egen nettside på et eget domene. Den gangen valgte vi å publisere ved hjelp av Google Nettsteder, og det var lenge et strålende system for oss. Vi hadde stor frihet i forhold til designelementer og brukervennlighet, men etter hvert som mengden informasjon økte ble vedlikeholdet vanskeligere og vanskeligere.

Overgangen til et databasedrevet nettsted med åpen kildekode har vært betraktelig mer trøblete enn åbbårfisket på sekstitallet, men nå er det endelig på plass. Brukere av nettsidene våre vil nå få nyhetssaker sortert, gruppert, kategoriert og arkivert etter egen bestilling.

Nettbutikk

En stor nyhet er at vi nå også har satt opp en liten nettbutikk, der man kan få bestilt medlemsskap, melde seg på arrangementer eller kjøpe produkter vi har laget. I handlekurven kan man bruke Vipps.

Godbiter fra nettbutikken

www – hvor ble det av det?

Det viser seg at med mindre man har et nettsted med flere subdomener, trenger man ikke å ha med www i nettadressen. Samtidig anbefales det ikke å tillate BÅDE med og uten www, da dette vil ødelegge noe for treff på søkemotorer. Så da gikk vi for alternativet kort og godt. Det er litt synd at man får feilmelding hvis man skriver www først, men over langen blir dette helt fint.