Tallikbane 14

HULL 14

14 RØD | 62 m par 3

Nå skal vi ned fra Skjervemoen, og vi tar alt på en gang. Her må man bruke tyngdekraften og diskens egenskaper til sin fordel. Det vil si at man ikke kaster rett mot kurven, men heller kaster rett frem og lar disken rotere naturlig mot venstre mens den faller. Utsikten, spesielt fra rød, blir nok et populært fotomotiv.

På dette hullet er det satt opp en «mando», det vil si en tvungen kastretning (mandatory). Grunnen til det er at vi ikke ønsker at noen skal rote seg bort i skrenten på venstresiden, og i hvert fall ikke kaste derfra. Derfor MÅ man kaste til høyre for furua der skiltet står plassert. Hvis man bommer, tildeles det et straffekast og man må kaste neste kast fra samme sted som det forrige.

På «hoppkanten», rødt utkast hull 14
BaneLengdeParHøyde (+/-)
RØD62 m3– 14 m
HVIT80 m3– 15 m

14 HVIT | 80 m par 3

Her handler det i første omgang om å komme seg velberget til høyre forbi mando, og deretter ned til flaten rundt kurven. For å få til dette, kreves det et kontrollert og rett kast over rød tee. En spotter kan være godt å ha på dette hullet. Ved mandobom brukes rødt utkast som drop zone, og man tillegges et straffekast. Med et fall på 15 meter, er det ikke all verdens kraft som skal til for å nå kurven, kanskje rundt 55-60 m effektiv lengde totalt.

forrige ‹‹ hovedside tallik ›› neste