Det er stadig rom for å forbedre friluftstilbudet på Skjerva, og vi i Skjerva løypelag har brukt sommeren godt i år også. Vi hadde en fantastisk felles vårdugnad på Skjervestua. Dette innlegget gir en oversikt over hva vi ellers har holdt på med.
Sommerkiosken på Skjervestua
Vi har hatt en flott sommer, med mange bade- og hyttegjester på Skjerva. Disse har fått muligheten til å meske seg med blant annet is, brus og kanelboller. For ytterligere service, har det vært tatt opp bestilling PÅ badeplassen, slik at man faktisk slapp å gå til Skjervestua for å handle.
Skutergarasjen er i rute
Til vinteren vil skuterne våre «Eva» og «Arnold» få innkvartering på Skjervestua. Dette er noe skutergruppa gleder seg voldsomt til, for her kan skuterne få tørket seg mellom hver tur i et oppvarmet rom. Skuterkjørerne også. Med Hans Morstad i spissen, har det vært jobbet jevnt og trutt gjennom hele sommeren, og nå er det straks klart til å støpe dekke. Men for å komme dit har vi blant annet løftet og panelt taket innvendig, åpnet gavlveggen, revet det gamle, delvis råtne tregulvet og gravd ut alle løsmasser, tørrstablet ny mur, pukket opp innvendig, isolert, armert og lagt varmekabler for støping av nytt gulv.
Det er mange som har bidratt til dette arbeidet, og det er så hyggelig at det er en skog av positive bidragsytere rundt oss, som det alltid går an å spørre. Uten dere, ingen garasje!
Sti- og løypearbeid
Vi fikk åpnet og merket en ny stitrasé langs Store Helvete mot Hammartjernsberget, og denne ble senere en viktig del av den nye 7,5 km rundløypa «Skjerva Vesle-Summits». Vi fikk også laget en helt ny sti mot det flotte utsiktspunktet Storhaugen fra sørenden av Skjervevannet.
I juni begynte vi på noen nye løypeparseller mellom Fløyta og Skjervehagan, med forbindelse til Skjervenga og videre opp til Sauebingen. Vi har også gjort noen justeringer av traséen inne på Sagtomta, blant annet med en direkte stikkveg opp til «Hva Sa-svingen». Vi får nå et sentralt løypekryss inne på rundkjøringsvegen på Sagtomta. Det har også blitt en liten omlegging av løypetraséen opp mot hyttefeltet på Skjervemoen. Denne ble opprinnelig laget i full fart på senvinteren, og det var først når snøen gikk at vi kunne se bedre alternativer.
Ved Hovsvåja har det vært ryddet en god del langs den gamle sætervegen på den store hogstflata, slik at vi kan tilby en tryggere nedkjøring til vinteren. Traséen ble lagt om i vinter på grunn av tømmerdrift på skogsvegen, men mange satte stor pris på den flotte utsikten oppe på hogstflata – så da har vi gjort omleggingen permanent.
Noen steder har det vært vanskelig å finne igjen løypetraséen etter store snøfall og vind, så vi har prioritert godt synlig løypemerking på disse stedene. For å få en best mulig løypesåle, er det ganske viktig at vi kjører på nøyaktig samme sted hver gang, særlig for oss som preparerer med såpass lett utstyr. Og hvis vi drar ut med tyngre utstyr, vil vi sette oss bom fast hvis vi bommer på løypesåla.
Vi har fått låne Saghuset av Gran almenning og skal gjøre noe enkelt vedlikehold på bygget til gjengjeld. Vi har fått laget et nytt låsbeslag og saghallen har fungert som sommerlager for prepareringsutstyret vårt. Rommet var også glimrende som maleverksted for nye stolper, og et perfekt sted for å tørke de stokkene som fortsatt var for våte av impregnering til å kunne males i første omgang.
Gledelig vegarbeid i Skardbrennvegen
Gran allmenning har bestilt rydding av vegetasjonen langs Skardbrennvegen, og dette arbeidet er godt i gang. Det betyr mer lys og snø inn i løypetraséen, og en lengre pause fra nødfelling av trær som bøyer seg inn over skiløypa om vinteren. De tar også stikkvegen opp til Skjervenga og opp til Sauebingen. Den siste av disse var en stor utfordring denne vinteren.
Større uteplass på Skjervestua
Etter vårdugnaden har vi tatt ned noen flere trær, blant annet nede ved elvemunningen, slik at vi nå kan se utover Skjervevannet fra plassen foran Skjervestua. Vi har også fått noe fyllmasse fra graveprosjekter andre steder, og dette legges ut og øker tumleplassen vår betydelig.
Vi har også i samarbeid med Lunner kommune fått orden på vannet igjen, og brønnen har blitt renset.