Feiende flott generalprøve

A095BD34-E603-4BA3-9479-0F9F6557A405

Ingen hadde gått Skjerva 7 Summits, egentlig. Den var til nå bare satt sammen av biter som ildsjeler i Skjerva løypelag hadde befart, merket og logget.

Tekst og bilder: Bjørnar Rudsengen

Hvor lang tid tar det å gå hele runden? Er det mulig å finne frem uten å være lommekjent? Dette var de to viktigste grunnene til å ta en prøvetur. Og la det være sagt med en gang: dette blir kjempebra! Slitsomt og langt, men kjempebra!

Vi gikk turen i et bedagelig tempo og stoppet på alle de flotte stedene man bør stoppe. Vi hadde to matpauser, mange flere drikkepauser og satte opp en god del ekstra merkebånd for sikkerhets skyld. Noen steder hadde vi ikke gått før, og vi brukte endel ekstra tid på å finne sporet og få det grundig merket.

Vår runde tok drøyt åtte timer, alt inkludert. I praksis vil det si at turen vil ta 7-8 timer for de aller fleste. Man blir sigen i beina, men det er turen verdt. Vi satte ekstra pris på de strekningene som gikk utenfor eksisterende stisystemer. Vi kalte dette «villgåing», og det var overraskende morsomt. Tusen takk for prøveturen!